Skilte... hvad er forskellen?

Faktisk er forskellen mellem en skilte-maler og en skilte-tekniker, ikke særlig stor. I begge uddannelser lægges der vægt på godt håndværk, kreativitet og etik.

Den gamle uddannelse indeholdt blandt andet serigrafi og reprokopi, håndmalede tekster, bladforgyldning, samt mange andre gammeldags - men til dels stadig brugbare teknikker.

Serigrafi og repro er for de flestes vedkommende, efterhånden blevet erstattet af print på folie, bannere, osv. Iøvrigt findes der en serigraf-uddannelse! Enkelte virksomheder anvender stadig de gamle maleteknikker. Men de er langsomme, sammenlignet med moderne folie skæreplottere, og dermed alt for dyre i almindelighed, og slet ikke konkurrencedygtige.

Man kan sige at de 2 uddannelser sigter efter samme mål, men værktøjet er skiftet ud fra skrivestok og pensel, til computere og folie... groft sagt.

Har man fulgt en lille smule med i fagets udvikling, vil man vide at uddannelsen har haltet efter udviklingen de sidste 10 år. Den nye uddannelse har derfor været ventet med længsel ude i virksomhederne.

Rigtig mange skiltevirksomheder har, og har haft, skæreplottere i mange år. Næsten ingen har serigrafi, trods det indtil i år, har været et krav til virksomheden, der gerne vil have en skiltemaler lærling... det er der rettet op på med den nye uddannelse.

 

Skiltemaleren.dk © 2007 • info@skiltesnedkeren.dkVilkår

Skilte tekniker uddannelsen